Doprava zdarma nad 3 000 Kč!

Olestars: Když se mám pod něco podepsat, chci, aby to bylo ze mě

00003336_4vhgfw9lv5_1200

Když nějakou oblast znáte jako své boty, proplouváte jí pak s daleko větší lehkostí. O tom vědí své i v Olestars. Kristina se v módním průmyslu dlouho pohybovala „na druhé straně“, úspěchy v modelingu tak nebylo těžké přetavit v úspěchy na poli vlastní oděvní tvorby. Přečtěte si, jak vznikla značka plná ženskosti, pohodlí a sportovní elegance! 

Řekněte nám něco o sobě. Jaká byla vaše cesta k tvoření?
Jmenuji se Kristina a celý život se pohybuji ve světě módy. Mám za sebou kariéru modelky a byla jsem vicemiss Makedonie v roce 1996. K založení vlastní značky mě inspirovaly jednak mé dvě děti a také má láska k módě, to je to, co mě baví a v čem jsem dobrá.

Začali jsme šmrncovním dětským oblečením a o tři roky později se zrodila dámská a pánská kolekce, která se stala velice úspěšnou. Nyní se věnujeme pouze dámské kolekci a snažíme se ji rozšířit, abychom zaujali dámy všech módních stylů.

00003336_pzuqarugjl_524

Jakou technikou nejraději tvoříte? Proč to u vás vyhrála?
Jsme oděvní značkou, a tak naší technikou zpracování materiálu je převážně šití. Ráda pracuji s kvalitní bavlnou, která drží svůj tvar, nebledne a člověk se v ní cítí komfortně. Velice příjemné materiály jsou například i len a viskóza. Používáme i techniku lepení a sítotisku.

Kde čerpáte inspiraci? Vyrábíte ráda na zakázku?
Inspirace je všude kolem nás. Vyjdete na ulici a každý je schopný vás něčím inspirovat, ať už tím, co za materiál má na sobě, jakou barvu či jaký styl nosí. Mám ráda v podstatě každý styl a ráda je kombinuji tak, aby ve finále vzniklo něco jedinečného s osobitými prvky.

Na zakázku již nevyrábíme, důvodů je hned několik. První důvod je asi lehce sebestředný, ale ráda tvořím sama podle svých představ a když se mám pod něco podepsat, chci, aby to bylo ze mě. Dalším důvodem je například to, že jak se snažíme mít více a více produktů, nezbývá nám prostor na zakázkové šití… opravdu je na to potřeba hodně času, energie atd...

00003336_1x72wq7ovt_524

00003336_99nel3x52h_full

00003336_o5v4ipot7t_524

Kdy a kde se vám tvoří nejlépe?
Jednoznačně v naší dílně, kde mám vše, co potřebuji, po ruce a mohu dělat drobné i zásadní úpravy… hrát si s látkou a ladit střih do své vize dokonalosti.

Popište moment, kdy jste si uvědomila, že vaše tvorba už není „jen“ koníček. 
Myslím, že to byl moment, kdy byla zpětná vazba na něco, co jsem vytvořila, pozitivní, a já měla více a více nápadů.

Co vám na vaší tvůrčí cestě nejvíce pomohlo?
První, co mě napadne, je „má tchýně“. Měla již zaběhlou dílnu, a tak jsem měla unikátní možnost vše sledovat, užívat si ten proces a učit se.

Na který svůj výrobek jste nejvíce pyšná a proč?
Ufff… musím říci, že prakticky na každý kousek. Když jej tvoříte, věnujete tomu čas a energii, snažíte se to opravdu propracovat tak, aby seděl a líbil se. Je pravdou, že když se zamyslím, tak z posledního období to bude asi náš střih Mia. Mia produktů máme více, šaty Mia, dlouhé šaty Mia a overal Mia.

Vrchní díl se nám opravdu povedl, je variabilní, jednoduchý, sexy, ale není sprostý, a tak nám došlo, že sedí jak ke krátké, tak ke dlouhé sukni. Overal už byl jako třešnička na dortu.

00003336_w2of7kel0l_full

Když se ohlédnete zpátky za svojí kariérou, udělala byste něco jinak?
Ne. Život se má brát s pokorou a úsměvem, a tak vím, že každý krok, který jsem udělala, mě dostal až sem... k práci, která mě baví a naplňuje, k rodině, kterou miluji, a okolí, kterého si vážím.

Do kterých Fler obchůdků chodíte potěšit oko?
Mám velice ráda například tvorbu z dílny Tomáš Holub a Unlimited Design. Koho ale v myšlence nikdy neopomenu a ráda sleduji, je značka Stromli, za kterou stojí úžasná osoba… Jana Sobotková, která mi vždy ochotně pomohla zorientovat se na mém začátku v prostředí Fleru.

Jak nejraději trávíte čas, když zrovna netvoříte?
Asi jako každý, s rodinou, přáteli, hudbou…

00003336_4v3rfllren_full

Kde se ve své tvůrčí dráze vidíte za rok a kde za deset let?
Rok je velmi krátká doba, ale deset let už vás posune dál, a tak podle kroků, které má dcera Izabel dělá, doufám, že se za deset let rozšíříme o další styl pod jejím vedením.

Jakou radu byste dala začínajícím prodejcům na Fleru?
Ať se určitě nebojí tvořit a věnovat se své fantazii… seberealizace je důležitá ve všech směrech života a Fler prostředí je báječné pro rozvoj a zpětnou vazbu od lidí.

00003336_2d3knfpwhx_full

Zpět do obchodu